Staňte se našimi fanoušky na:

Bosenský hrnec

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme, cibuli nakrájíme na plátky, česnek ponecháme v celých stroužcích. Maso rozkrájíme na 8-10 kousků. Brambory oloupeme a nakrájíme na půlky. Do hrnce (nejlépe hliněného) naskládáme po vrstvách střídavě zeleninu, maso, brambory, postupně vkládáme rovněž koření. Rajčata dáme navrch. Vše zalijeme vodou a vínem a hrnec zakryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme nejprve na 200 ˚C, poté troubu stáhneme a necháme maso se zeleninou jen tiše bublat - čím déle, tím lépe. V Bosně je zvykem hrnec péct klidně 4-5 hodin.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!