Staňte se našimi fanoušky na:

Boloňská omáčka s bujónem

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli (prolisujeme česnek) a jak bude cibule dozlatova přidáme česnek a mleté maso (nejlepší je hovězí, ale nemusí být). Maso smažíme dohněda (až bude trochu křupavé). Mezitím nakrájíme mrkev, celer a sušené houby na malé kousky a přidáme k mírně opečenému masu. Přidáme sušené bylinky, oba kalíšky bujónu a dusíme 1-2 minuty. Přidáme konzervovaná rajčata a vaříme další 2-3 minuty. Pak přidáme kečup a dusíme na mírném ohni 5-7 minut, podle potřeby dochutíme cukrem. Podáváme se špagetami a můžeme obohatit hoblinkami sýra a sušenými rajčaty. Rada: Množství omáčky je na 500g špaget.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!