Staňte se našimi fanoušky na:

Bílá zelnice

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zelí pokrájíme na tenké nudličky a v litru slané vody uvaříme. V mléce rozmícháme mouku. Směs přilijeme do polévky a ještě krátce povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme. Očištěnou cibuli a zeleninu nakrájíme nahrubo, osmahneme nasucho, přidáme víno, povidla, citronovou šťávu, med, koření a na mírném ohni 20 minut zvolna pod pokličkou dusíme. Pak omáčku přecedíme přes síto, rozředíme vodou, vložíme nastrouhaný perník, karamelový cukr, ochutíme rozinkami, spařenými, oloupanými a nakrájenými mandlemi, ořechovými jádry a ještě 15 minut povaříme. Omáčka je chutnější druhý den, když se rozleží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Penelope |8. listopadu 2013
super Odpovědět
Teris19 |16. července 2013
zkusím Odpovědět
david.kruml.1 |4. června 2013
někde se stala chyba. Zajímalo by mě k čemu ta druhá část patří Odpovědět
Jirinaja |14. března 2013
Ta druhá část receptu asi nebude Bílá Zelnice .... Odpovědět
trnecek |22. ledna 2013
neznam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!