Staňte se našimi fanoušky na:

Bezé s jahodovou pěnou

Autor receptu: +Bábrle+ (1284 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

BEZÉ: 5 bílků, 200g moučkového cukru, 50g vanilkového cukru - PĚNA: 125ml smetany na šlehání, 1/2 sáčku ztužovače šlehačky, 1 lžíce moučkového cukru, 50g jahod - OZDOBA: lístečky máty a čerstvé jahody. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zlehka do něj po částech vmícháme moučkový a vanilkový cukr, nádobu se sněhem postavíme do horké vodní lázně a směs šleháme tak dlouho, dokud nezhoustne. Když sníh zhoustne, nádobu vyjmeme z lázně a vzniklou bílkovou hmotu šleháme tak dlouho, dokud úplně nevychladne. Sněhem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme menší věnečky a sušíme je asi 3 hodiny při teplotě 110° - sušení kontrolujeme, aby se věnečky nespálily. Smetanu důkladně promícháme se ztužovačem,cukrem a propasírovanými jahodami, pak ji vyšleháme dotuha. Bílkové věnečky zdobíme kousky čerstvých jahod, jahodovou šlehačkou a lístečky máty.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |17. července 2014
super Odpovědět
Rena.KI |17. července 2014
1*** Odpovědět
Semyaza |5. března 2014
super Odpovědět
johny |26. ledna 2014
to by mohlo být fajn Odpovědět
Teris19 |23. řijna 2013
to zkusím Odpovědět
Teris19 |23. řijna 2013
pěkné Odpovědět
Tea |28. února 2013
Mňam! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!