Staňte se našimi fanoušky na:

Beránci z Chocně

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 500g vařených brambor najemno nastrouhaných, 200g másla, 200g práškového cukru, 550g hladké mouky, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, špetka soli, nastrouhaná citronová kůra NÁPLŇ: 350g mletého máku, 50g švestkových povidel, 200ml mléka, 100g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 skořicový cukr, nastrouhaná citronová kůra V hrnci smíchejte mléko s cukrem, vanilkovým i skořicovým cukrem a citronovou kůrou, přiveďte k varu. Odstavte z tepla, přidejte mák a povidla, dobře promíchejte a nechte vychladnout. Z uvedených surovin zpracujte hladké těsto, z těsta oddělte kousek, který vyválíte na pomoučeném vále a pak z plátu vyřežte hlavičku, nožičky a ocácek pro beránky. Zbytek těsta rozválejte na 3 pláty (asi 30x40cm), každý plát potřete 1/3 makové náplně a stočte. potom krájejte "roládky", které přendáte na vymazaný plech. Roládky skládejte k sobě, aby vzniklo tělíčko beránka (3 řady po 4 roládkách). Nakonec k tělíčku přidejte hlavičku, nožičky a ocásek. (Můžete přidat na hlavičku jednu roládku jako kudrlinku i s rohy). Udělejte tolik beránků na kolik vám vyjde těsto. Nakonec všechno potřete vejcem a pečte asi 20-25 minut na 150°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!