Staňte se našimi fanoušky na:

Bavorské klobásky se zelím

Autor receptu: Bábrle Inka (1285 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Špek nakrájíme nadrobno a v kastrolu opečeme dozlatova. Oloupané cibule podélně rozpůlíme, pokrájíme na silnější plátky, přidáme ke špeku a necháme zesklovatět. Přidáme lžíci másla, ocet, cukr a koření podle chuti a všechno mícháme dokud cukr nezkaramelizuje. Kysané zelí necháme okapat a pokrájíme nadrobno. Přidáme ho do kastrolu, podlijeme trochou vody a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby ho ještě dosolíme a opepříme. Pokud chceme, můžeme do hotového zelí vmíchat na kostičky pokrájené jablko. Cibulky a petrželku pokrájíme a zlehka orestujeme na zbytku másla. Oloupané brambory, nakrájené na menší kousky uvaříme v osolené vodě, uvařené scedíme, rozšťoucháme a promícháme s orestovanými cibulkami a petrželkou. Klobásky na grilu nebo na pánvi opečeme dozlatova, rozdělíme na talíře a podáváme se šťouchanými brambory a dušeným zelím. TIP: Kdo má rád zelí sladkokyselé, místo soli a pepře, přidá asi 2 lžíce pískového cukru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |17. července 2014
1*** Odpovědět
Rena.KI |17. července 2014
super Odpovědět
Rentiér1946 |5. srpna 2013
1++, kmín bych teda nedával. Odpovědět
Lucie Dubská |5. srpna 2013
zkusím udělat Odpovědět
Lucie Dubská |5. srpna 2013
mnamky Odpovědět
wieruska |5. srpna 2013
chutné Odpovědět
daramacho |5. srpna 2013
dobré Odpovědět
jobovab |5. srpna 2013
dobré Odpovědět
oliv |4. srpna 2013
určitě vyzkouším Odpovědět
libunna|5. srpna 2013
jenom bych místo pepře přidala kmín, jinak to vypadá jedle.. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!