Staňte se našimi fanoušky na:

Bavorská chlebovka

Autor receptu: Ahasver (506 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nakrájíme chléb a osmahneme v kastrolu na 2 lžících oleje, pak osmažený chléb vyndáme. Cibuli a česnek posekané nadrobno necháme zesklovatět na zbytku oleje a poprášíme moukou. Za stálého míchání postupně přiléváme vývar a pivo, přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 30 minut. Polévku rozmixujeme, odebereme 3 lžíce a rozšleháme se žloutky a smetanou, pak vlijeme do polévky (nesmí se už vařit!), osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Nakonec přidáme osmažené kostky chleba a posypeme čerstvými bylinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!