Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí vývar se zeleninou a máslovými krupicovými noky

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do hrnce s horkou vodou vložíme maso, celer, rozkrojenou petržel, rozkrojenou mrkev, celou cibuli a kostky bujónu. Než se uvaří, připravíme si zeleninu a noky. Nakrájenou zeleninu vložíme do rozpáleného oleje, přidáme kousek másla a orestujeme na mírnějším plameni. Česnek přidat až ke konci restování. Osolené mléko se zbytkem másla přivedeme k varu a pomalu vmícháme krupici, stále mícháme, dokud se těsto nepřestane chytat dna a stěn. Výsledkem je bochníček odpalovaného těsta. Po vystydnutí zašleháme vejce, lžičku pepře a část nasekané zelené petrželky. Uvařené maso a zeleninu vyjmeme z hrnce, eventuálně dolijeme vodu, přidáme lžičku pepře, přivedeme opět k varu a lžíci vykrajujeme noky a vkládáme do vývaru. Nakonec přidáme orestovanou zeleninu, necháme projít var a vypneme. Přidáme zbytek zelené petrželky. Eventuálně dochutíme solí nebo polévkovým kořením. Maso obereme, nakrájíme a přidáme do polévky. My se dělíme s kočkami, neboť kuřecí jim chutná. Nosí nám za to myšky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |20. září 2014
zkusím Odpovědět
Polda |3. září 2014
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!