Staňte se našimi fanoušky na:

Baklava plná oříšků

Autor receptu: soukupova.tereza1 (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vlašské ořechy, pistácie a lískové oříšky nasekáme na drobno, mletou skořici promícháme s moučkovým cukrem. Následně máslem vymažeme formu nebo pekáč, pokud možno o rozměrech 30×30 centimetrů. Na velikost formy rozválíme zhruba šest plátů listového těsta (listové těsto si před tím nožem rozdělíme na šest dílků). Naspod formy položíme plát připraveného listového těsta, který posypeme pětinou nasekané oříškové směsi, pětinou cukru se skořicí a zhruba dvaceti gramy nadrobno nasekaného másla. Poté přiložíme další plát listového těsta, který opět posypeme ořechovou směsí, cukrem se skořicí a kousky másla. Daný postup opakujeme až do vyčerpání surovin. Vzniklou baklavu vložíme na 45 minut do trouby rozehřáté na 200 °C. Po vytažení z trouby baklavu nožem rozdělíme zhruba na 40 porcí, které okamžitě pokapeme směsí z ohřátého medu smíchaného s pomerančovou a citronovou šťávou. Hotovou baklavu dáme minimálně na hodinu vychladit, poté již můžeme podávat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Yvajs |29. prosince 2012
oříšky můžu Odpovědět
Uzzi1 |29. prosince 2012
jsem oříšková, tohle vyzkouším Odpovědět
hanik29|20. dubna 2014
zkusím, ořechy asi od oka Odpovědět
Pavla Homolková|3. listopadu 2013
to je fajn ale nikdo nenapíše kolik ořechu jste tam dali Odpovědět
Pavla Homolková|14. řijna 2013
A ještě dotaz kolik se tam toho dává?? Odpovědět
Pavla Homolková|14. řijna 2013
Dobrý den prosím Vás jak dlouho vydrží čerstvé, než se zkazí?? Děkuji Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!