Staňte se našimi fanoušky na:

Bábovka karamel-oříšky

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

25g cukru rozpustíme až získá světle hnědou barvu, vmícháme nahrubo nasekané ořechy (lískové nebo pistáciové), pak přidáme ohřáté mléko a krátce povaříme.Do pěny vyšleháme 1 celé vejce, žloutek, 25g cukru a vanilkový cukr - přidáme k mléku a při nízké teplotě mícháme až začne houstnout, hrnec sundáme z plotny. Tuk a zbytek cukru utřeme do pěny, jedno po druhém zašleháme 2 vejce. Mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva a na střídačku s karamelem zapracujeme do pěny, pak ještě vmícháme nasekané kousky čokolády. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme na 175-180°C asi 45 minut. Hotovou bábovku necháme pár minut ve formě, pak vyklopíme a necháme vychladnout. Polevu rozpustíme v horké vodní lázni, trochu polevy rozetřeme na hladké prkénko, necháme mírně ztuhnout a špachtličkou naškrábeme malé roličky. Bábovku potřeme zbylou polevou, ozdobíme čokoládovými roličkami a necháme zase ztuhnout. Úplně nakonec posypeme moučkovým cukrem a kakaem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!