Staňte se našimi fanoušky na:

Babiččiny perníkové řezy

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mouky přidáme kypřící prášek, koření, cukr, vklepneme vejce a přidáme med. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do folie a necháme uležet do druhého dne v chladu. Druhý den těsto rozdělíme na polovinu a vyválíme si dvě placky. Aby se těsto nelepilo na podložku, vyvaluji ho na pečícím papíru, jde to dobře a opravdu se nelepí. Jednu placku přendáme i s papírem na plech, na ni dáme náplň a opatrně na náplň přendáme druhou placku. Na několika místech propícháme vidličkou a ve středně vyhřáté troubě upečeme lehce dozlatova. Ještě teplé nakrájíme na malé kostičky asi 2 x 2 cm, necháme úplně vychladnout a uložíme v chladu. Náplň: Do povidel vmícháme nadrobno nakrájené fíky, datle, přidáme nasekané ořechy a mandle. Nakonec dochutíme rumem a dobře promícháme. Je to zase něco jiného než klasické cukroví. U nás patří k nejoblíbenějším druhům, musím je péct každý rok.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Makitka |29. prosince 2014
určitě vyzkouším Odpovědět
Lucie 9 |29. ledna 2014
s datlemi bude zajímavé Odpovědět
Polda |18. řijna 2013
super, uloženo Odpovědět
IVETULIATKO |6. řijna 2013
perníííííčky jejdanánky to su hamky Odpovědět
-3 |2. řijna 2013
parádní Odpovědět
piskotka |1. řijna 2013
dobré Odpovědět
daramacho |1. řijna 2013
dobré Odpovědět
milmach |1. řijna 2013
chutné Odpovědět
-3 |30. září 2013
dobrý recept Odpovědět
jobovab |28. září 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!