Staňte se našimi fanoušky na:

Babiččin METR

Autor receptu: SimoneckaC (281 receptů)

Množství: 1 metr dlouhá roláda
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 4 hod.
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

Na světlý korpus:

Na tmavý korpus:

Na krém:

Pracovní postup:

  1. ZÁKLAD NA KRÉM: Nejdříve si uvaříme pudink na krém. Z mléka, čokoládových pudinkových prášků a cukru uvaříme hustý pudink a za občasného míchání necháme vychladnout.
  2. SVĚTLÝ KORPUS: Ze třech bílků vyšleháme pevný sníh. Pak vyšleháme tři žloutky se 125 g cukru, přidáme postupně všechny ingredience a nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto nalijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného hřbetu (délka hřbetu cca 35 - 40 cm max.). Pečeme cca na 180 °C do zlatova (vyzkoušíme špejlí). Korpus necháme vychladnout.
  3. TMAVÝ KORPUS: Ze třech bílků vyšleháme pevný sníh. Pak vyšleháme tři žloutky se 125 g cukru, přidáme postupně všechny ingredience ( 113 ml oleje, 113 ml vlažné vody, 175 g prosáté polohrubé mouky s práškem do pečiva a 1PL kakaa - podle barvy těsta i víc) a nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto nalijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného hřbetu (délka hřbetu cca 35 - 40 cm max.). Pečeme cca na 180 °C do zlatova (vyzkoušíme špejlí). Korpus necháme vychladnout.
  4. KRÉM: Do vychladlého pudinku ručním elektrickým šlehačem vešleháme po kouskách změklé máslo. Důkladně vyšleháme, dle chuti případně dosladíme moučkovým cukrem a přidáme 1PL kakaa na dobarvení. Nakonec zašleháme rum (po kapičkách dle chuti).
  5. KOMPLETACE: Oba korpusy nakrájíme na plátky, naznačeno dle forem hřbetu a na střídačku světlý tmavý promazáváme krémem a skládáme vedle sebe - viz. fotka v dalších. Metr můžeme nechat vcelku a nebo rozdělit na dvě části - v případě ponechání vcelku si opravdu připravte metr dlouhý tác nebo prkno obalené alobalem. Zbytkem krému potom celý metr pomažeme a posypeme ho kokosem a nebo vlašskými ořechy...... Krájíme na šikmo, aby byl plátek hezky pruhovaný :-)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!