Staňte se našimi fanoušky na:

Babiččin makuš a mrkvoně

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

MAKUŠ 20dkg polohrubé a 20dkg hladké mouky, 4 uvařené a najemno nastrouhané brambory, 15dkg mletého máku, 2 vejce, 15dkg cukru, asi 1/2 l mléka, lžíce rumu, trochu strouhané citronové kůry Vejce utřeme s cukrem, přidáme mléko, rum, citronovou kůru, mák a brambory. Zamícháme a nakonec přidáme mouku s prdopeč. Těsto vlijeme na pomaštěný a pomoučený plech a upečeme. Hotový makuš pocukrujeme nebo ho můžeme potřít polevou, případně potřít marmeládou. MRKVONĚ 25dkg tuku na pečení, 1 vejce, 1/4kg jemně strouhané mrkve, 1/2 prdopeč, 40dkg polohrubé nebo hladké mouky (můžeme i půl na půl) Zpracujeme těsto, vyválíme a rádýlkem krájíme čtverečky. Naplníme marmeládou nebo povidly, můžeme i tvarohem nebo mletými ořechy. Uděláme šátečky a pevně přitiskneme okraje. Po upečení pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!