Staňte se našimi fanoušky na:

Babiččin chléb

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
30× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Uděláme kvásek a necháme asi 15 minut kynout. Potom si připravíme těsto. Do mísy dáme hladkou mouku, přidáme sůl, kmín a fenykl, přilijeme vodu s octem a přidáme vykynutý kvásek. Těsto musí být tuhé. Necháme je kynout na teple asi 45 minut, potom vytvarujeme na silně pomoučněný plech šišku nebo bochník a necháme znovu asi 20 minut kynout. Pečeme v dobře rozpálené troubě, po 15 minutách potíráme chleba studenou vodou, do které jsme přidali trochu octa a pečeme dalších 40 minut (celkem tedy asi 1 hodinu). Chleba vyndáme z trouby a ještě jednou ho potřeme studenou vodou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucie Dubská |10. srpna 2013
vyzkousim :) Odpovědět
Lucie Dubská |10. srpna 2013
mnam Odpovědět
Lucie Dubská |10. srpna 2013
aaa, miluji domaci chleba :) Odpovědět
Semyaza |19. června 2013
super Odpovědět
pavlinf |3. června 2013
zajímavé Odpovědět
FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu zajímavé. Odpovědět
PetaDomca |3. května 2013
vyzkouším :) Odpovědět
roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
olma |20. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
renda9 |31. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!