Staňte se našimi fanoušky na:

Azték

Autor receptu: +Bábrle+ (1284 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto: 225g čokolády 62%, 12 žloutků, 12 bílků, 100g moučkového cukru, 1a1/2 lžičky vinného kamene + sprej na formy V mikrovlnce opatrně rozehřejeme čokoládu a necháme ji zchladnout na pokojovou teplotu. Mezitím v míse robotu vyšleháme žloutky s polovinou moučkového cukru a do světlé pevné pěny šlehačem po částech zapracujeme rozpuštěnou vlažnou čokoládu (boky mísy neustále stíráme). Zvlášť vyšleháme pevný sníh z bílků, vypneme robot a vmícháme do něj vinný kámen. Znovu zvýšíme rychlost a po lžících do zapravíme zbytek moučkového cukru. Pevnou pěnu vyšleháme a opatrně metličkou zapracujeme do čoko základu. Pěnovité těsto rozdělíme na poloviny a rozetřeme do 2 pekáčků asi 48x34 cm s pečícím papírem nastříkaným sprejem na formy (případně plechy vytřeme tukem a poprášíme hrubou moukou). Každým pekáčkem několikrát klepneme, aby se těsto rovnoměrně rozložilo (zbavíme se tak vzduchových bublin). Pečeme je cca 18-20 minut na 180°C. Zkusíme prstem jestli těsto po lehkém stlačení pruží. Upečené pláty necháme úplně vychladnout v pekáčích přikrytých utěrkou. Jeden pak přendáme i s papírem na plát do druhého pekáče (složíme je na sebe) a zakryté utěrkou dáme do ledničky, asi na 45 minut (líp se pak s těstem manipuluje). Náplň: 125g čokolády 62%, 1/2 l smetany ke šlehání, 2 lžičky vanilkového cukru + čokoládové hoblinky Nalámanou čokoládu zalijeme v misce polovinou horké smetany a vymícháme do rozpuštění. Hmotu pak zalijeme zbylou smetanou, ručně prošleháme a uložíme na 30-40 minut v chladu, pak vyšleháme šlehačem. Pláty vyndáme z ledničky, sloupneme papír a každý rozdělíme na polovinu, budeme tak mít 4 díly. Každý potřeme čtvrtinou vyšlehané hutné náplně a poskládáme je na sebe. Okraje složeného hranolku zarovnáme a povrch posypeme čokoládovými hoblinkami. Zchladlý kousek nakonec rozdělíme na kostky a necháme ještě chvíli v chladu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!