Staňte se našimi fanoušky na:

Anýzové věnečky

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Na vál dáme 250 g hladké mouky, přidáme 80 g cukru, 120 g másla, které rozkrájíme a zpracujeme s ostatními přísadami. Přidáme ½ lžičky tlučeného anýzu, vanilku, kůru z ½ citronu a 1 žloutek. Vše spojíme v těsto, dobře vypracujeme a dáme ½ hodiny do studena odležet. Potom jej rozválíme na sílu stébla, vykrajujeme hvězdičky, které klademe na plech potřený tukem, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme krystalovým cukrem. Krystalový cukr můžeme obarvit několika kapkami červeného bretonu. Hvězdičky pečeme ve středně teplé troubě dorůžova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

darma |9. června 2014
to musí vonět :) Odpovědět
Semyaza |5. března 2014
vyzkouším Odpovědět
Teris19 |23. řijna 2013
pěkné Odpovědět
martina.molerova |19. řijna 2013
vůbec nevim co je to Breton?? Odpovědět
Gabrielle |11. července 2013
výborná inspirace Odpovědět
mokilko|30. května 2013
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!