Staňte se našimi fanoušky na:

Africké skopové

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Uvedené suroviny jsou na 4 porce a ještě budeme potřebovat: 2 stroužky nasekaného česneku, po 2 lžících nasekaného tymiánu, nasekaného rozmarýnu a olivového oleje, po 150g cukety a dýně, po 1 kusu červené papriky a řapíkatého celeru, 2 jarní cibulky, 2 červené cibule, 250g mražené kukuřice, 2 snítky petrželky, podle chuti sůl a pepř Maso osolíme, opepříme, obalíme v česneku a jedné lžíci tymiánu a rozmarýnu. Pak potřeme olejem a necháme v chladu odležet asi 10 minut. Mrkev, cuketu, dýni, papriku, řap. celer a jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kousky. Zeleninu osolíme, opepříme a promícháme se zbytkem tymiánu a rozmarýnu. Pekáček vymažeme lžící másla a zeleninu do něj přendáme. Odleželé maso zprudka opečeme na pánvi, přidáme nakrájenou červenou cibuli a krátce ji s masem osmahneme. Pak všechno přendáme do pekáčku na zeleninu a pečeme na 180°C asi 50 minut. Do hrnce dáme zbytek másla, přilijeme asi 100ml vody, přidáme kukuřici a uvaříme ji doměkka, zalijeme smetanou, osolíme a rozmixujeme na kaši. Přidáme petrželku a krátce v mixéru promícháme. Kaši můžeme dát jako přílohu k pečenému masu se zeleninou a bramborami - nebo ji můžeme do zeleniny zamíchat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |19. února 2017
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!