Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 5 - Oukrop a francouzské brambory

Autor receptu: Ahasver (506 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

OUKROP 4 krajíce chleba, 6 dkg sádla, 6 stroužků česneku, sůl, majoránka, kmín 2 l vody Chléb pokrájený na kostičky osmažíme na rozpáleném sádle dokřupava. Česnek utřený se solí, majoránku, kmín necháme přejít varem ve vodě na polévku. Kostičky osmaženého chleba dáme na talíře a přelijeme polévkou. FRANCOUZSKÉ BRAMBORY 1 kg brambor, 25 dkg uzeniny, 1/4 l mléka, 2 vejce, 2 dkg tvrdého sýra, 6 dkg sádla, cibule, sůl, pepř Vařené studené brambory pokrájíme na plátky. Skládáme je ve vrstvách do pekáče důkladně vymazaného sádlem. Vrstvu brambor proklademe nadrobno nakrájenou uzeninou a cibulí, každou vrstvu jemně omastíme, posolíme a opepříme. Poslední vrstvu pořádně omastíme a posypeme strouhaným sýrem. Když se brambory trochu zapečou, zalijeme je mlékem a rozkvedlanými vejci. Dopečeme, až zrůžoví.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |11. dubna 2015
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!