Staňte se našimi fanoušky na:

Adventní věnec - kynutý

Autor receptu: +Bábrle+ (1284 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hladkou i polohrubou mouku smícháme. Do vlažného mléka (200 ml) rozdrobíme droždí a zasypeme 1 lžící cukru a 1 lžící mouky a nechte vzejít kvásek. Ve velké zadělávací míse smíchejte mouku s cukrem a solí. Uprostřed sypké směsi udělejte důlek a přidejte 2 vejce, rum, kůru a přepuštěné máslo se sádlem (společně je rozpustíme v kastrůlku a necháme zchladnout). Pak přidáme i kvásek a postupně přiléváme zbylé vlažné mléko. Vypracujte hladké vláčné těsto, poprašte ho moukou a nechte 2-3 hodiny kynout. Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučněnou pracovní plochu a rozdělíme na 2 stejné části (můžeme je i odvážit). Těsto vyválíme na obdélníky a na jejich střed naneseme povidla (švestková a meruňková). Těsto zavineme a spoje dobře přitiskneme a zahneme dospod. Oba prameny propleteme a spojíme do kruhu (můžeme zafixovat špejlemi). Spletený věnec potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nasekanými mandlemi a před pečením necháme ještě asi 20-30 minut nakynout. Pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 180° a pak teplotu stáhneme na 160° a pečeme ještě 30-35 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |17. července 2014
1*** Odpovědět
Rena.KI |17. července 2014
super Odpovědět
Hrabča |20. května 2013
díky za tip Odpovědět
Semyaza |14. května 2013
super Odpovědět
Lucie10 |20. března 2013
Ukládám na vyzkoušení Odpovědět
evahu |5. ledna 2013
krásné Odpovědět
kyschu |31. prosince 2012
No a co, že je po Vánocích. Hned se do toho dám. :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!