Staňte se našimi fanoušky na:

Valentýnské smetanové srdce

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
53× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Do mísy rozklepeme celá vejce, přidáme cukr a vyšleháme. Hmotu zlehka promícháme s prosátou moukou a vanilkovým cukrem, těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy ve tvaru srdce (můžeme použít i pečící papír, kterým vyložíme pouze dno formy). Pečeme v předehřáté troubě při 180° asi 45 minut.
  2. Korpus po vyjmutí z trouby 2x podélně prokrojíme na 3 pláty. spodní díly spojíme džemem a položíme zpět na dno formy - třetí odložíme stranou. Želatinu dáme nabobtnat do vlažné vody a pak ji rozpustíme ve vodní lázni nebo mikrovlnce. POZOR - želatina nesmí projít varem!! Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Část oddělíme na potření povrchu celého dortu a na jeho ozdobení.
  3. Polovinu malin rozmixujeme s jogurtem do hladké růžové pěny a přidáme moučkový cukr. Do malinové směsi zamícháme rozpuštěnou želatinu a vše spojíme se šlehačkou. 2/3 malinové hmoty nalijeme do formy na piškot, zbylým plátem a na něj navršíme zbytek pěny. Dort dáme,tak na 2 hodiny do lednice vychladit.
  4. Vodu na polevu ohřejeme na asi 60° a rozpustíme v ní želatinu. Ochutíme sirupem a dobarvíme červenou potravinářskou barvou. Necháme chladnout bez míchání, aby se v polevě nevytvořily bubliny.
  5. Po vychlazení navrstvíme na dort zbylé maliny a přelijeme je želatinovou polevou. Dáme opět vychladit, by poleva ztuhla. Nakonec odstraníme opatrně stěny formy, strany potřeme šlehačkou a obalíme v opražených mandlích. Zbytek šlehačky nastříkáme na okraj dortu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Koci|23. května 2013
dokonalost ! Odpovědět
kulkas|22. května 2013
tak to je parádní Odpovědět
uuu|10. května 2013
hezké Odpovědět
vera.baierova.58|13. února 2013
vypadá to velice lákavě Odpovědět
Didlina-93|12. února 2013
Dort jsem dneska dělala svému příteli k Valentýnu a teda, měla jsem s ním dost problémů! 1) Korpus mi nevykynul tak, abych jej mohla 2x rozřezat, takže jsem musela udělat nový, k němuž jsem přidala kypřící prášek. To už bylo trochu lepší. Pak ta náplň, myslím si, že bez toho bílého jogurtu by to bylo naprosto ideální, protože celou směs akorát zvodnil a nechtěla se mi z toho udělat pěna. Celá náplň tedy byla velmi řídká. Zbytek se už pak povedl, akorát místo mandlí jsem dala kokos. Odpovědět
Šmudla|6. února 2013
moc hezké daroval bych to i své partnerce Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!