Staňte se našimi fanoušky na:

Maminčiny kynuté jablečné lívanečky

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve si připravíme kvásek - odměříme si 500 ml mléka (které si dáme malinko přihřát, aby bylo vlažné), 250 g hladké mouky, 30 g krupicového cukru a z těchto už odměřených surovin si odebereme na kvásek - 4 lžíce mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíci krupicového cukru a přidáme 15 g droždí - suroviny na kvásek si promícháme nejlépe ve čtvrtlitrovém hrnečku a dáme na teplé místo vzejít. Zbytek surovin kromě jablek si smícháme v míse, nakonec opatrně vypracujeme kvásek. Těsto dáme vykynout na teplé místo. Jablka si oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, vyždímáme přebytečnou šťávu a opatrně vmícháme do už vykynutého těsta. Lívanečky smažíme na oleji v lívanečníku. Hotové lívanečky si můžeme obalit ve skořicovém cukru a podávat s oslazeným tvarohem, nebo jenom pocukrovat a pomazat džemem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |3. února 2015
Děkuji :-) Odpovědět
SimoneckaC |3. ledna 2015
Děkuji :-) Odpovědět
katerina.slajchrtova|3. února 2015
Ňam,ňam Odpovědět
pinkchihuahua|3. ledna 2015
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!