Staňte se našimi fanoušky na:

Jablíčkové lívanečky

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ze lžíce cukru, rozdrobeného droždí a trochy mléka umíchat hustou kašičku, kvásek nechat na teplém místě vzejít. Vejce rozšlehat se špetkou soli a zbytkem mléka, po částech přisypat mouku, přidat vzešlý kvásek a vymíchat řídké těsto a nechat ho v teple vykynout. Oloupaná jablka bez jádřinců dát do kastrolum zasypat 40g cukru, dochutit skořicí a podusit. Po zchladnutí vmíchat 1/3 jablek do vykynutého těsta, pak lít malou sběračkou do olejem vymazaného lívanečníku, péct po obou stranách dozlatova. Ještě teplé lívance potírat rybízovou zavařeninou a na kždý nanést kopeček dušených jablek. Dozdobit šlehačkou, špetou skořice, kuličkou rybízu a meduňkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!