Staňte se našimi fanoušky na:

Horký citron a ořechové dukátky

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

HORKÝ CITRON Citrony omyjeme horkou vodou a rozpůlíme. Z citronu odkrojíme 4 kolečka a odložíme je stranou. Vymačkáme 100ml citronové šťávy a kůru z 1 citronu nadrobno nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme omyté meduňkové listy a s nimi i skořici a hřebíček. Zalijeme 700ml vařící vody a necháme asi 7 minut táhnout, pak scedíme. Přidáme citronovou šťávu, kolečka citronu, jablečnou šťávu a med, krátce zahřejeme a rozdělíme do 4 sklenic. Můžeme ozdobit zelenými lístky. DUKÁTKY Mouku, kypřidlo, oba cukry, máslo a oříšky uhněteme do hladkého těsta. Zabalíme do fólie a chladíme asi hodinu. Pak těsto znovu prohněteme a na pomoučeném válu vyválíme. Vykrájíme 100 koleček a dáme je na plechy s pečícím papírem. Pečeme 10-15 minut na 180°C, pak necháme asi 1/2 hodiny chladnout. Polevu připravíme podle návodu a tou slepíme vždy 2 kolečka k sobě, zbytek polevy použijeme na potření vrchního kolečka. Na každý dukátek přimáčkneme půlku vlašského ořechu a necháme ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!