Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Bavorské vdolečky

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
162× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Začnete tím, že si uděláte kvásek: v misce rozetřete droždí s trochou cukru, přidejte polovinu mléka, vrchovatou lžíci mouky, promíchejte, dejte do tepla a 10 minut počkejte. Máslo utřete se zbývajícím cukrem do světlé pěny, přidejte vejce a žloutek a prošlehejte metličkou. Přilijte napěněný kvásek, rum, sůl a kůru z citronu. Postupně přidávejte mouku a zbylé mléko – výsledkem by mělo být nepříliš tuhé těsto. To vařečkou dál propracovávejte, aby bylo krásně hladké, vláčné a na povrchu se tvořily puchýřky. Pak ho zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě tři čtvrtě hodiny kynout. Po vykynutí rozválejte na plát silný půl až 1 cm. Skleničkou krouživým pohybem vykrajujte kolečka. Ta nechte pod utěrkou ještě 20 minut kynout. V hrnci rozehřejte větší množství oleje (vdolečky musí plavat), a když je dost horký, udělejte druhým koncem skleničky do koleček důlek a vhoďte je do oleje, a to důlkem ke dnu. Až začnou vdolky kolem krajů zlátnout, otočte je a smažte z druhé strany. Vdolečky dávejte na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Nakonec vdolky ozdobte – do důlku dejte lžičku džemu, na něj vrchovatou lžíci zakysané smetany smíchané s tvarohem a vanilkovým cukrem a zasypejte strouhaným tvarohem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |5. března 2013
Taky bych je mohla někdy udělat.... Odpovědět
kote19 |26. února 2013
dělám :) Odpovědět
JanaB |11. února 2013
Mám je ráda. Odpovědět
Anet7 |29. ledna 2013
Mňam :) Odpovědět
pavlinf |28. ledna 2013
lákavé Odpovědět
Iness |24. ledna 2013
Už jsem dlooouho neměla Odpovědět
iva.hlouskova |9. ledna 2013
těch bych se ujedla Odpovědět
Georgina |4. ledna 2013
mňam Odpovědět
Uzzi1 |1. ledna 2013
jsou dobré Odpovědět
kyschu |31. prosince 2012
krása! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!