Staňte se našimi fanoušky na:

Červené gnocchi

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 200-300 g mouka hladká
  • extra panenský, podle potřeby olivový olej
  • a pepř, podle potřeby sůl
  • 8 snítek rozmarýn
  • oříšky, 2 hrsti pinie
  • moučné, 1,3 kg brambory
  • strouhaný, podle chuti pecorino
  • vařená, 300 g červená řepa
  • 1 palička česnek

Pracovní postup:

  1. Rozřízněte hlavu česneku napůl, posolte a zakápněte olejem. Zabalte do dvou vrstev alobalu a nechte péct 30-35 minut na 180°C. Když je česnek měkký, rozbalte ho a nechte vychladnout, vymáčkněte ze slupky a rozmačkejte vidličkou.
  2. Brambory uvařte ve slupce a s vařenou řepou nastrouhejte. Smíchejte česnek, brambory a řepu dohromady, přidejte 250 g mouky (pokud je těsto příliš řídké, mouku přidávejte). Těsto by mělo být měkké, nadýchané a nemělo by se lepit. Pozor, ať není gumové, nesmí se moc hníst.
  3. Na vále ho rozdělte na několik stejných částí, vyválejte válečky a ty pak nakrájejte na noky asi 2 cm široké. Vroubkování udělejte pomocí vidličky tak, že lehce přimáčknete každý nok, pak je uvařte v osolené vroucí vodě jen pár minut. Hotové jsou hned, jak vyplavou na povrch. Z vrchu je sbírejte děrovanou naběračkou, můžete vařit postupně.
  4. Na pánvi rozehřejte olej, na něm orestujte snítky rozmarýnu (nebo lístky šalvěje), přihoďte pinie a zlehka je opečte. Nakonec přidejte teplé noky, posypte sýrem a popepřete.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!