Staňte se našimi fanoušky na:

Rillette ze zbytků husy

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z husího masa odstraníme kůži, vykostíme a nakrájíme na jemné kostičky. Syrové husí sádlo také nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce (pokud by nestačilo, doplníme do požadované váhy sádlem vypečeným z husy). Sádlo mícháme při mírné teplotě, až se vyškvaří, pak sádlo přecedíme přes síto zpátky do hrnce. Oloupaná jablka rozčtvrtíme a dužinu nakrájíme na kostičky, do sádla dáme nakrájené maso, celý pepř, jablka a bobkový list. Při velmi nízké teplotě zvolna vaříme asi hodinu, pak necháme vychladnout. Jak začne sádlo tuhnout, osolíme a nešetříme pepřem, přimícháme sekanou majoránku a promícháme, až vznikne "paštika". Naplníme vhodnou nádobku, přikryjeme a uložíme do chladničky. Pomazánka je výborná na chleba, např. selský. Extra tip: Hotový rillette vydrží v chladničce 2-3 týdny, když sklenici se šroubovacím víčkem naplníme pomazánkou a uzavřeme. Pokud chceme, můžeme husí maso nakrájet na větší kousky. Potom, ale rillette ve sklenici zalijeme asi 1/2cm vrstvou tekutého husího sádla.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!