Staňte se našimi fanoušky na:

Pomerančový džem s koňakem

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • z 1 citronu citronová šťáva
  • z 1 pomeranče nastrouhaná kůra
  • 1/2 l vody
  • 1 dl koňaku
  • 1/4 kg želírovacího cukru Labeta 4 + 1
  • 3/4 kg pomerančů

Pracovní postup:

Pomeranče oloupejte a zbavte je bílé dužiny (jinak bude džem nahořklý!). Pokrájejte na kousky a dejte do vody, kde je uvařte velmi doměkka. K rozvařeným pomerančům přidejte želírovací cukr, nastrouhanou kůru z pomeranče a vše dále povařte, až směs zhoustne. Na závěr přilijte koňak. Horký džem naplňte do vymytých a vysušených sklenic a uzavřete víčkem. Obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

josifek |30. dubna 2014
Vyzkouším Odpovědět
hanik29|10. dubna 2014
máte pěkné recepty - dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!