Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí nutela od Ály

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Budete potřebovat: 1 hrnek lískových oříšků (bez skořápky), 350g mléčné čokolády (kvalitní), 2 lžíce rostliného oleje (řepkového), 3 lžíce moučka cukru (to je maximum,raději míň), 1 lžíci kakaa , 1/2 lžíce vanilky špetku soli Ve vodní lázni rozpustíte čokoládu. V robotu rozdrtíte oloupané oříšky tak, že vytvoří hladkou pastu. Přidáte olej, cukr, kakao, vanilku, sůl a mícháte tak dlouho až docílíte požadované konzistence. Přidejte čokoládu a míchejte dál až do úplného spojení. Přelijte do sklenice s víčkem ve které budete vaši pomazánku uchovávat. V lednici prý vydrží 2 týdny, ale nám se zatím nepovedlo, aby tak dlouho vydržela. Rada: Jak zbavit lískové oříšky šlupky.. Předehřejte troubu na 170°C. Na plech položte pečící papír, nasypte na něj oříšky a nechte "otoustovat" asi 12 minut. skořápky zhnědnou a začnou se místy olupovat. Vyndejte a vsypte do utěrky, zabalte a důrazně třete o sebe tak, aby se co nejvíc skořápek odloupalo. Pak nechte úplně vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |4. dubna 2015
ukládám Odpovědět
piskotka |23. září 2014
dobrý Odpovědět
mochomůrka |16. září 2014
vyzkouším Odpovědět
majdik1515 |25. srpna 2014
musim skusit Odpovědět
Estrella |17. srpna 2014
like Odpovědět
Fíííra |16. srpna 2014
dobré Odpovědět
Sůl nad zlato |14. srpna 2014
supr Odpovědět
lvodakova |10. srpna 2014
super, vyzkouším :) Odpovědět
Alma |27. července 2014
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!