Staňte se našimi fanoušky na:

Hrachová indická polévka (Sladký Džagannátův dál)

Autor receptu: kyschu (69 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Nízkokalorické
Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hrách přes noc namočte do vody a potom jej nechte oschnout v cedníku. Ve velkém hrnci uveďte do varu vodu se solí, přidejte dál a bobkové listy. Vařte na středním plameni částečně přikryté 30 až 40 minut. Potom odkryjte, zamíchejte a pokračujte ve vaření na mírném ohni. Rajčata nakrájejte každé na 8 dílků a spolu s máslem je přidejte do polévky. Přiklopte a nechte mírně vařit, zatímco si připravíte koření. V malé pánvi rozehřejte ghí a smažte několik vteřin kmín. Potom přidejte strouhaný zázvor, asafoetidu a strouhaný kokos. Za stálého míchání smažte 1 až 2 minuty. Nyní nalijte koření společně s cukrem a sirupem do polévky, dobře zamíchejte a vařte ještě 5 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Trrri |29. května 2013
dobrý tip :))) Odpovědět
miuka |12. května 2013
tyhle jídla zbožňuju Odpovědět
nikita066 |4. května 2013
zajímavá kombinace surovin Odpovědět
kote19 |27. února 2013
zajímavý :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!