Žampiónová omáčka na těstoviny nebo k opečeným bramborám

  • Žampiónová omáčka na těstoviny nebo k opečeným bramborám
  • Žampiónová omáčka na těstoviny nebo k opečeným bramborám
Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji.
Nahrát fotku
Recept publikován 7.5.2013

Pracovní postup

Na olivovém oleji opražíme téměř dozlatova nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na tenké plátky nakrájené očištěné žampiony a důkladně osmažíme (aby žampiony nebyly gumové, ale pěkně ztmavly). Je-li třeba, podlijeme trochou vody a necháme podusit. Poté zalijeme smetanou, osolíme nebo přidáme vegetu a zahustíme moukou nebo hotovou jíškou. Omáčku můžete naředit vodou nebo mlékem.

Podáváme s opečenými bramborami / hranolkami nebo s těstovinami.

Diskuse k receptu

Diskuse k receptu

Autorka receptu

Eva Nedbálková

Eva Nedbálková

Je autorkou 33 receptů
Sledovat autorku

Doporučit recept známým

Doporučit web známým
Zrušit odeslání doporučení receptu

Kalorická kalkulačka

Kalorická kalkulačka
Ingredience Hmotnost Energetická hodnota
Cibule  g 0 kcal
Mléko  g 0 kcal
Olej  g 0 kcal
Smetana  g 0 kcal
Žampióny  g 0 kcal
Celkový počet kalorií 0 kcal

Chceš vědět, kolik kalorií obsahuje náš recept? Zadej hmotnost jednotlivých surovin.

Podobné recepty

TradicniRecepty.cz

Nákupní seznam


Suroviny můžete přidat do nákupního seznamu po otevření receptu.


Tisknout Vymazat