Staňte se našimi fanoušky na:

Ořechový aperitiv

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Celé ořechy nakrájíme na čtvrtky (v rukavicích a na prkéno si dejte igelit. sáček, kvůli nežádoucímu zabarvení). Do 3 litrové zavařovací sklenice na dno naskládáme citron a pomeranč nakrájený na plátky, zasypeme nakrájenými ořechy, přidáme veškeré koření, zalijeme alkoholem, zavíčkujeme nebo překryjeme sáčkem s gumičkou a dáme za okno na slunné místo na 3 týdny. Po určené době zcedíme, přidáme vychladlý cukerný roztok, promícháme a necháme další 3 týdny uležet. Poté přefiltrujeme např. přes plátno, stáčíme do lahví a skladujeme v chladu do úplného vypití :-).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Iness |19. července 2013
Asi máš pravdu, ale domácí ořechovka se většinou dělává z pálenky :-* Odpovědět
david.kruml.1 |19. července 2013
slivovice je na ořechovku škoda no nedej bože špendlíkovice Odpovědět
q |14. července 2013
ráda zkusím Odpovědět
zdenka.r |11. července 2013
ukládám Odpovědět
daramacho |9. července 2013
dobré Odpovědět
-1 |8. července 2013
díky za tip Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!