Staňte se našimi fanoušky na:

Zuccotto

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Korpus překrojte vodorovně napůl, pak ho rozdělte na 8-12 trojúhelníkových klínů, piškot z obou stran navlhčete rumem nebo likérem a vyložte jím pudinkovou formu - objem 1,5 litru. Ze smetany ušlehejte tuhou šlehačku a když je skoro hotová, přidejte moučkový cukr. Lehce vmíchejte nastrouhanou čokoládu, mandle a kandované ovoce, polovinu směsi dejte do jiné mísy. Druhou dávku čokolády rozehřejte v míse postavené do vařící vody a vmíchejte do druhé poloviny šlehačky. Bílou šlehačku dejte do formy a rozetřete po piškotovém základu. Zakryjte fólií a dejte na 10-15 minut do mrazničky. Pak do formy naneste čokoládovou šlehačku, která by ji měla úplně naplnit. Zakryjte fólií a dejte aspoň na 4 hodiny do mrazničky, teprve pak podávejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!