Staňte se našimi fanoušky na:

Ovocná bio bomba

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rolády (s malým průměrem) nakrájíme na plátky asi 2 cm silné. Hranatou formu vyložíme mikrotenovou folií, tak aby přečnívající části zakryly vrch formy. Na dno a boky rozložíme plátky rolády (několik plátků na zakrytí formy si necháme stranou). Roládu ve formě pokapeme alkoholem. Tvaroh rozšleháme s cukrem, opatrně do něj vmícháme 250 ml dotuha ušlehané smetany a jahodovu šťávu. Nakonec vmícháme rozehřátou želatinu (připravíme podle návodu) a vlijeme do formy. Povrch uhladíme, položíme na něj odložené plátky rolády a pokapeme likérem. Pak zakryjeme folií, zatížíme a necháme v chladu 4 hodiny tuhnout. Moučník potom vyklopíme z formy, sundáme folii, ozdobíme dotuha ušlehanou šlehačkou ze zbylé smetany a ozdobíme ovocem. Pokud si nebudete chtít s piškot sami upéct, a nemusíte mít moučník v bio kvalitě, můžete si piškotový korpus na roládu koupit už hotový - např. od firmy PéCé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!