Staňte se našimi fanoušky na:

Kynuté těsto pod vodou aneb jablkový závin,nejlepší co jsem kdy jedla

Autor receptu: Michaela Vavrlová (6 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve si zpracujeme těsto ze 4 dkg droždí,8 lžic mléka,38 dkg polohrubé výběrové mouky a 250 dkg hery,dáme do sáčku,uvážeme,aby se nám dovnitř nedostala voda a dáme pod vodu vykynout.Až je těsto vykynuté,rozdělíme si ho na 3 díly(1 díl těsta-2 záviny) a z každého dílu vyválíme placku,kterou si na půl rozřízneme,pomažeme předem rozpuštěným máslem,na to dáme strouhanku,kterou jsme si na másle orestovali.Na orestovanou strouhanku poklademe jablka(na větším struhadle nastrouháme)Na každý závin potřebujem asi 1 a půl jablka.Zavineme(opatrně těsto se trhá,když je moc tenko vyválené),dáme na plech na pečicí papír,pomažeme rozpuštěným máslem a dáme péct.Záviny jsou opravdu vynikající,lepší jsem fakt nejedla a uvidíte,že jiný už péct nebudete ;o)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

anasy |30. května 2013
vyzkouším, kynutí pod vodou také neznám! Odpovědět
ohen |30. května 2013
dělám cukroví ale žávin mě nenapadl Odpovědět
aťka |29. května 2013
To může být dobrý závin jablíčkový- vyzkouším. Odpovědět
miuka |29. května 2013
nikdy jsem neslyšela o kynutí pod vodou. zajímavé, vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!