Staňte se našimi fanoušky na:

Jablkový koláč s ovesnou posypkou

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 100 g cukr krupice
  • 170 g mouka hrubá
  • posypka dle receptu
  • 1 sáček prášek do pečiva
  • 2 ks vejce
  • 120 ml mléko
  • tvarohová náplň dle receptu
  • podle potřeby citronová kůra

Pracovní postup:

NÁPLŇ - 1/2 l mléka, vanilkový pudink, vanilkový cukr, 5 lžic krupicového cukru, 1/2 kg plnotučného tvarohu, 3 velká jablka, citronová šťáva, hnědý cukr a skořice na posypání jablek, 2 velké hrsti sušených brusinek Uvařte pudink, přidejte vanilkový cukr a 5 lžic cukru navíc. Za občasného míchání nechte vychladnout a pak smíchejte s tvarohem. Jablka nakrájejte na plátky, pokapejte citronovou šťávou a posypte lžící hnědého cukru se skořicí, přidejte brusinky a promíchejte. TĚSTO - uvedené ingredience Rozšlehejte vajíčka s cukrem, přidejte citronovou kůru, přilijte mléko, promíchejte a nakonec vsypte mouku smíchanou s prdopeč. Těsto vlijte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech (asi 28x35 cm). Na těsto navrstvěte tvarohovou náplň a posypte připravenými vločkami. Pečte asi 40 minut na 180°C. VLOČKOVÁ POSYPKA - 4 lžíce mléka, 60g másla, 60g hnědého cukru, 100g ovesných vloček Do pánve nalijte mléko, přidejte máslo a cukr. Několik minut zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí, pak přidejte vločky a dobře promíchejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!