Staňte se našimi fanoušky na:

CHINOIS - Francouzský máslový koláč

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto si buď zaděláme klasicky a nebo v domácí pekárně. Já zadělávala v pekárně. Suroviny dáme do nádoby v následujícím pořadí - 100 ml mléka, 90 g rozpuštěného másla, 2 vejce, 400 g hladké mouky, do jednoho kouta nádoby dáme 1 lžičku soli a do druhého kouta dáme 50 g cukru krupice s 20 g droždí. Pekárnu zapneme na program TĚSTO. Mezi tím než nám vykyne těsto, tak si připravíme náplň z: 250 ml mléka, 80 g cukru krupice, 2 žloutků, 2 vanilkových cukrů, 30 g hladké mouky. V mléce rozmícháme oba cukry, žloutky i mouku a uvaříme z toho kašičku, za občasného promíchání a nebo pod pokličkou necháme vychladnout. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník (těsto není vůbec potřeba podsypávát), potřeme náplní, posypeme rozinkami a srolujeme jako závin. Nakrájíme na stejnoměrné kousky ( asi 4 cm). Kousky naskládáme do formy, kterou jsme si buď vymazali máslem a nebo vyložili pečícím papírem. Necháme asi 20 minut nakynout a pečeme v předehřáté troubě na 180°C 10 minut, když začíná koláč zvrchu zlátnout, snížíme na 160°C a dopečeme dalších 20 minut. Vychladlý koláč vyndáme z formy a potřeme sladkou vodou (cukr moučka, rozpuštěný v trošce vody), aby se nám koláč leskl.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |2. března 2015
Děkuji :-) Odpovědět
SimoneckaC |28. února 2015
Děkuji :-) Odpovědět
pinkchihuahua|28. února 2015
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!