Staňte se našimi fanoušky na:

Mléčný marcipán

Autor receptu: zajdixs (62 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
57× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Všechny suroviny smícháme, můžeme dělat ručně a nebo ten kdo má pekárnu tak v pekárně. Dá se i umíchat metlami, ale to si může dovolit jen ten, kdo má opravdu výkonný stroj, těsto je opravdu hodně tuhé. Med necháme volně stéct, ze lžičky nevyškrabujeme. Zmíněný med může dělat neplechu, pokud marcipán budete chtít použít jako potahovací hmotu, či vykrajovat tenčí plátky. V tom případě je lepší použit sirup (kukuřičný, ječný, pšeničný co seženete) Hmota po zpracování bude tekutá a lepivá, dejte do lednice vychladnout a pokud po vytažení bude stále konzistence špatná, dosypejte suš. mléko a cukr vždy ve stejném poměru. Především tekuté suroviny občas můžou dělat neplechu, takže je to takový pokus/omyl. Marcipán se dá dělat i několik dní dopředu, vydrží v lednici opravdu dlouho a nezkazí se. Marcipán na obrázku jsem barvila klasickými sypkými barvami Kovandovi,, které jsem smíchala s troškou vody, ale na trhu je spousty barev a druhů a záleží jen na vás, ale např. černá se ze sypkých barev pro začátečníka dělá opravdu složitě, raději použijte gelové barvy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

moniskaaa |9. května 2013
urcite vyzkousime :) Odpovědět
zdenka.r |9. května 2013
vyzkouším Odpovědět
lucie.s.kopecka |8. května 2013
super Odpovědět
Vendula Ševčíková |8. května 2013
zkusím Odpovědět
slavuska |7. května 2013
mnam Odpovědět
katka.radova.5 |7. května 2013
v oblíbených :-) Odpovědět
najkuchtickalenka |7. května 2013
ukladam :)) Odpovědět
Gabrielle |7. května 2013
výborné Odpovědět
HankaHK |7. května 2013
a je v chuti rozdíl proti klasickému kupovanému? Odpovědět
PetaDomca |7. května 2013
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!