Staňte se našimi fanoušky na:

Koláče

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(7 hlasů)
Ohodnotit recept
35× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z části mléka, cukru a droždí udělat kvásek. Mouku prosijeme do mísy, přidáme sůl, rozšlehané žloutky ve zbylém mléce, olej a kvásek. Z vykynutého těsta odebereme kus ( 200 -230 g ), uděláme kouli, dáme na pečící papír, který jsme si předem vystřihli do tvaru kruhu - průměr asi 32 cm. Malým válečkem stejnoměrně rozvalujeme od středu do všech stran, okraje necháme trošinku tlustější. Dáme na plech i s papírem, naneseme nádivku a stejnoměrně po celé ploše rozetřeme. Posypeme strouhaným perníkem a drobenkou. Pečeme na prostřední mřížce na 200°C dočervena. Vychladlé koláče pokropíme rozpuštěným máslem, okraje pomažeme a máslo necháme ztuhnout, po ztuhnutí pocukrujeme. Z těsta uděláme 6 - 7 ks koláčů podle velikosti. http://www.tradicnirecepty.cz/moucniky/nadivky-do-kolacu-zelna-tvarohova-makova-a-hruskova/

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

DAMI |27. února 2013
krásné, ukládám na vyzkoušení Odpovědět
evahu |27. února 2013
Nádivky na koláče jsem dala samostatně a přidala odkaz, protože jsem nevěděla jak to vše napsat do surovin, tak se omlouvám, že není vše u receptu. Odpovědět
PetryAnetka|3. června 2013
Ukládám a hned vyzkouším Odpovědět
janka.porubanova|25. března 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!