Staňte se našimi fanoušky na:

Honzíkovy buchty s povidly

Autor receptu: Kyslíková (11 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • z 1/2 citronu citronová kůra
  • 1 cukr vanilkový
  • 25 droždí
  • 1 špetka sůl
  • 100 g cukr krystal
  • 120 g máslo
  • 500 g mouka polohrubá
  • 1 lžíce cukr moučka
  • 2 lžíce rum
  • vlažné, 250 ml mléko
  • 1 ks vejce
  • 2 ks žloutek
  • 1 kelímek švestková povidla

Pracovní postup:

Z vlažného mléka, lžičky cukru, rozdrobeného droždí a trochu mouky necháme vzejít kvásek. Ke kvásku do mísy přimícháme zbylou mouku s cukrem, solí a vanilkovým cukrem. V kastrůlku rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Přidáme mléko, ve kterém je rozmíchané vejce a žloutky. Směs z kastrůlku přidáme do mísy s moučnou směsí a zaděláme v hladké těsto. Vzniklé těsto necháme na teplém místě pod utěrkou vykynout na dvojnásobný objem cca 1h. Těsto rozválíme na centimetr silný plát a vykrájíme čtverce cca 5x5cm. Rozdělíme na ně povidla a vytvarujeme buchty, které ze všech stran pomažeme rozehřátým máslem. Buchty vyskládáme do pekáčku vedle sebe spojem dolů. Buchty necháme ještě 15min kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova. Cca 25-30min. Ještě horké buchty pokropíme rumem smíchaným s moučkovým cukrem a dvěma lžícemi horké vody. Vychladlé pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Januse |1. července 2013
vyzkouším Odpovědět
H-D |30. června 2013
pěkné foto Odpovědět
H-D |30. června 2013
dobrý recept Odpovědět
hana.molcarova |29. června 2013
tyto buchty mám moc ráda děkuji za recept určitě je někdy zkusím snad se mi povedou :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!