Staňte se našimi fanoušky na:

Zapékaný tolstolobik

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory omyjte a vařte i se slupkou. Oloupejte je, nakrájejte na kolečka a naskládejte do zapékací nádoby, vymazané máslem. Potom brambory osolte, opepřete a posypte paprikou i kmínem. Předehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Rybu nakrájejte na porce, osolte, opepřete, potřete sardelovou pastou, česnekem, posypte bylinkami a přidejte máslo. Na pánvi rozehřejte olej a vhoďte do něj kolečka cibule. Jakmile zesklovatí, přidejte rybu a opékejte ji tak 2 minuty z každé strany. Osmahnuté porce ryby položte do zapékací nádoby na brambory, pokapejte citronovou šťávou a pečte doměkka; trvá to asi 15-20 minut. Podávejte v zapékací nádobě, ať se každý obslouží sám.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!