Staňte se našimi fanoušky na:

Rychlovky - za hodinu na stole

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

SEZAMOVÉ KUŘE 4 prsa (800g), 200g nivy, sůl, mletý pepř, 100g hladké mouky, 2 vejce, 200g sezamu, olej na smažení, 250g zelených fazolek, lžíce másla, drcený pepř, 150g cherry rajčátek Prsa podélně nařízneme a kapsu naplníme sýrem, pak sepneme párátky, osolíme a opepříme. Prsa obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a sezamu. Zvolna po obou stranách na oleji dozlatova osmažíme. Fazolky krátce povaříme v osolené vodě, potom zchladíme ve studené vodě a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme máslo a fazolky krátce orestujeme s cherry rajčátky, dochutíme solí a drceným pepřem. Hotová prsíčka obložíme restovanou zeleninou a jako příloha s hodí bramborová kaše. PROVENSÁLSKÉ KUŘE 1 kuře (asi 1,2kg), 6 malých rajčat, 1 cibule, 1 baby cuketa, 1 celý česnek, 70ml olivového oleje, 2 snítky tymiánu, 2 snítky rozmarýnu, 100ml bílého vína, 2 bobkové listy, 40g zelených oliv, sůl, mletý pepř, 150ml naložených rajčat Kuře naporcujeme a osolíme, rajčata nakrájíme na čtvrtiny, cibuli na nudličky, cuketu na špalíčky a paličku česneku překrojíme na polovinu. Maso dáme na rozehřátý olej, přidáme cibuli, tymián a rozmarýn, ze všech stran opečeme dozlatova. Potom maso zalijeme vínem a krátce povaříme, až se část tekutiny odpaří. Kuře s cibulí, bylinkami a šťávou přendáme do pekáčku, obložíme nakrájenými rajčaty, navrch přidáme bobkový list, česnek a olivy a opepříme. Naložená rajčata rozmixujeme na hladkou omáčku a nalijeme ji do pekáčku na maso.Nakonec přidáme ještě cuketu a lehce přelijeme zbytkem oleje. Pečeme 20-25 minut na 185°C. Jako příloha se hodí brambory nebo těstoviny. PIZZA SE ŠPENÁTEM Těsto: 150g hladké mouky, sůl, 5g droždí, lžička olivového oleje, Rajčatový základ: 200g loupaných rajčat z konzervy, snítka oregana a bazalky, stroužek česneku, mletý pepř, lžička cukru Obloha: 75g mraženého listového špenátu, 8 plátků prosciutta, 8 sušených rajčat naložených v oleji, 40g žampionů, 1 červená cibule, 75g ricotty, 50g mraženého hrášku Mouku prosejeme na vál a promícháme se špetkou soli, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přilijeme asi 100ml vlažné vody a olej, zaděláme pevné (ne příliš tuhé) těsto. Uděláme bochánek a necháme přikrytý utěrkou 1/2 hodiny odpočinout. Rajčata dáme do mixéru, přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme. těsto rozválíme na pomoučeném válu na kulatý plát prů. 35 cm a síle 5mm, přendáme ho na plech s pečícím papírem a rovnoměrně potřeme rajčatovou omáčkou. Na Rajčatový základ rozdělíme listy špenátu, prosciutto, sušená okapaná rajčata, plátky žampionů, proužky cibulky a kousky ricotty, posypeme hráškem. Pečeme asi 10 minut na 220°C, až okraje zezlátnou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!