Registruj se přes mojeID!

Recept Kulajda

  • Recept Kulajda
  • Recept Kulajda
  • Recept Kulajda
  • Recept Kulajda
Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji.
Nahrát fotku
Recept publikován 15.10.2012
Značkový eshop Tescoma

Pracovní postup

Kulajda patří k tradiční pokrmům české kuchyně, protože je dělána z ingrediencí, které se u nás nacházejí v hojné míře. A přesto nebo právě proto se jedná o výjimečný kulinářský zážitek.

V hrnci přivedeme litr vody k varu a osolíme. V menším hrnci povaříme kostku bujónu v asi 250 ml vody. Brambory nakrájíme na kostičky a cibuli nadrobno. Houby omyjeme a rovněž nakrájíme na stejné kousky. Do velkého hrnce, kde se už vaří voda, dáme brambory, cibuli, houby a kmín. Vaříme, dokud nebudou brambory měkké. Přidáme smetanu rozmíchanou v mouce. Vše povaříme. Potom do polévky rozklepneme vejce a dochutíme koprem a kořením. Podáváme s pečivem.

Diskuse k receptu

Diskuse k receptu
  • Lenka Müglova
    -1

    Lenka Müglova

    kostku bujonu ????? no to je teda tradicni. JAk se tu na vsechno koukam, tak je ta tradicni ceska kuchyne docela smutna:-(

    25.10.2012
  • Taťána Vajdíková
    -1

    Taťána Vajdíková

    já jsem třeba nepřidala ani jeden český recept. Českou kuchyni zatím neumím....

    10.1.2013
  • ladunka

    ladunka

    ...bujon mě překvapil a já třeba nedávám houby...je to krajové

    12.1.2013

Autorka receptu

Nikoletta

Nikoletta

Je autorkou 498 receptů
Sledovat autorku

Doporučit recept známým

Doporučit web známým
Zrušit odeslání doporučení receptu

Kalorická kalkulačka

Kalorická kalkulačka
Ingredience Hmotnost Energetická hodnota
Brambory  g 0 kcal
Cibule  g 0 kcal
Houby  g 0 kcal
Mouka hladká  g 0 kcal
Vejce  g 0 kcal
Celkový počet kalorií 0 kcal

Chceš vědět, kolik kalorií obsahuje náš recept? Zadej hmotnost jednotlivých surovin.

Podobné recepty

Přihlásit se k odběru
Zrušit přihlášení k newsletteru
TradicniRecepty.cz

Nákupní seznam


Suroviny můžete přidat do nákupního seznamu po otevření receptu.


Tisknout Vymazat