Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Hovězí zapečené s bramborem

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Hovězí maso omyjeme, po obvodu ho nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku ho z obou stran opečeme dozlatova. Hovězí přeložíme do kastrolu a na výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, zaprášíme ji moukou, lehce osmahneme, přidáme rajský protlak, vodu a vaříme. Omáčku nalijeme na maso a dusíme pod poličkou v mírně vyhřáté troubě tak dlouho, než je skoro měkké. Pak přidáme brambory nakrájené na půlměsíčky a dále dusíme. Asi 5 minut před dokončením přidáme smetanu a jen lehce prohřejeme. Již nevaříme a dosolíme podle chuti. Při podávání hovězí a brambory posypeme čerstvým nastrouhaným křenem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!