Staňte se našimi fanoušky na:

Platýz s čočkou

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čočku propláchněte a povařte s bylinkami. Troubu předehřejte na 180°C. Šalotky oloupejte, na jemno nakrájejte a svařte je v kastrůlku s vínem asi na polovinu objemu; vlijte smetanu a opět varem zredukujte na polovinu. Směs přesuňte do mixéru a prošlehejte dohladka. Pak po kouscích přidejte 100g pokrájeného másla a znovu promixujte. Osolte, opepřete a udržujte na teple, ale na na přímém - nejlépe nad hrncem s mírně vroucí vodou. Cibulky dejte do pánve se zbylým máslem a dvěma lžícemi vody. Přikryjte a na mírném plameni 5 minut duste. Osolenou rybu dejte do formy vymazané máslem, zakápněte 2-3 lžícemi vody, přikryjte pomaštěným papírem na pečení a v troubě pečte 4-5 minut. Při podávání sceďte čočku, vyjměte svazek bylin, osolte a opepřete, promíchejte s cibulkou a rozdělte na talíře spolu s plátky ryby. Zalijte omáčkou a posypte pažitkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!