Staňte se našimi fanoušky na:

Pečený lilek

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Lilek opláchneme, osušíme a rozkrojíme na poloviny. V každé polovině uděláme několik ne příliš hlubokých podélných zářezů, do kterých zastrkáme česnek, pokrájený na plátky. V zapékací misce, zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme snítku rozmarýnu. Pečeme v předehřáté troubě na 200° cca 30 minut. Jiná úprava: Lilek také můžeme nakrájet na kolečka, posolit, opatlat rozetřeným česnekem a obalit v hladké mouce. Smažíme na rozpáleném oleji. Takto upravený je možná na chuť lepší, ale není to moc dietní. Lilek je jako houba, má schopnost do sebe natáhnout spousty oleje ze smažení.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

brenda |8. prosince 2012
také vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!