Staňte se našimi fanoušky na:

Nadívané telecí se salátem

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TELECÍ KÝTA S NÁDIVKOU 600 g telecí kýty, sůl, pepř, 60 g másla Nádivka: 200 g tvrdších housek, 150 ml mléka, 2 vejce, několik stonků mladých kopřiv nebo petrželky, sůl, pepř Telecí kýtu opláchneme a vprostřed prořízneme kapsu. Na nádivku nakrájíme housky na menší kostičky, přidáme trochu vlažného mléka, žloutky, nasekané kopřivy a promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a přidáme do směsi. Kapsu naplníme nádivkou a otvor spíchneme jehlou nebo zašijeme nití. Naplněnou kýtu dáme do pekáče, lehce osolíme, rozložíme na ní polovinu krájeného másla a podlijeme vodou, v mírně vyhřáté troubě pečeme asi 90 minut doměkka. Během pečení maso často přeléváme vypečenou šťávou, případně troškou teplé vody, aby se nevysušilo. Upečenou telecí kapsu vyndáme z pekáče. Šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání zalijeme vodou. Šťávu provaříme, osolíme a nakonec zjemníme zbytkem másla. Kýtu nakrájíme na plátky a přelijeme šťávou. Příloha: brambory. ZELENINOVÝ PIKANTNÍ SALÁT ledový salát, menší pórek, 2 středně velké mrkve, 3 lžíce mraženého hrášku, 2 lžíce mražené kukuřice, lžící másla, 1/2 lžíce oleje, nakládaný zelený pepř, 1/2 lžičky nálevu z pepře, lžíce citronové šťávy, sůl, bylinky Mrkev nakrájíme na delší tenké plátky (škrabkou), dáme do mísy, mírně osolíme, promícháme s polovinou oleje a uložíme v ledničce. Pórek nakrájíme na kolečka 1 cm široká, v osolené vodě je 2 minuty povaříme, slijeme a necháme okapat, pak je smícháme s rozpuštěným máslem. Hrášek i kukuřici dáme do cedníku a ponoříme na minutu do horké vody. Po zchladnutí a okapání přidáme k mrkvi, promícháme. Salát překrojíme na polovinu, část vnějších listů necháme vcelku jako misky a zbytek nakrájíme na širší nudličky, ty promícháme s nakládaným zeleným pepřem, polovinou citronové šťávy rozšlehané se solí, zbývajícím olejem a nálevem z pepře. Na listy salátu dáváme vedle sebe salátové nudličky, mrkev s kukuřici i hráškem a pórek, jednotlivé porce pokapeme zbytkem citronové zálivky a posypeme nasekanými zelenými bylinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!