Staňte se našimi fanoušky na:

Klasický španělský ptáček

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Roštěnou omyjte, jemně naklepejte, lehce osolte a pomažte dijonskou hořčicí z jedné strany. Párek rozkrojte podélně a poté na šířku, vzniknou čtyři menší plátky, okurku překrojte. Vejce natvrdo rozkrájejte na čtvrtky, půlku cibule na kroužky. Na plátek masa s hořčicí položte kousek párku, čtvrtku vajíčka, trochu cibulky, špalíček slaniny a půlku okurky. Zarolujte do závitku a převažte nití, nejlépe z jedné strany na druhou. V kastrolu osmahněte na másle nakrájenou cibulku, kostičky slaniny a ptáčky z obou stran. Zpevní se a zůstanou šťavnaté. Zalijte vývarem zhruba do poloviny výšky ptáčků. Opepřete a duste na mírném plameni kolem 45 minut (záleží na velikosti závitků). Občas je obraťte a podlijte. Jsou-li ptáčci měkcí, vyndejte je a omáčku zahustěte lžící mouky a povařte s lžící hořčice. Dle chuti můžete osolit a opepřit. Servírujte s rýží či bramborami. PS: Na fotografii je z vepřového masa !

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

JakuJi |25. srpna 2013
výborné Odpovědět
Iness |27. dubna 2013
Radim Ponert: zajímavý nápad, díky za typ :-). Odpovědět
RadimP |26. dubna 2013
Tchán do nich dával kapary a bylo to fantastický. Od té doby je tam dávám taky. Odpovědět
any20 |18. března 2013
dobré Odpovědět
šanela |18. března 2013
říkala :-O Odpovědět
šanela |18. března 2013
já jsem si rákala, že za ptáčka je to trochu světlé... :-) Odpovědět
KarelKarel|6. září 2013
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!