Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí svíčková

Autor receptu: candlemania (57 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
30× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso prošpikujeme hranolky slaniny(jde to skvěle pokud ji dáme na půl hodiny do mrazáku) a opečeme na oleji nebo oleji s máslem(nebude se připalovat). Vyjmeme a na výpeku opečeme zeleninu nahrubo nastrouhanou a cibuli, jakmile mrkev pustí barvu přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, přidáme hořčici, koření, přilejeme ocet, vložíme maso a zalijeme vroucím vývarem. Vložíme hrnec či pekáč i s poklicí do trouby a pečeme do změknutí masa(tj. asi 1,5-2hod ve středně vyhřáté troubě).Poté maso i koření vyjmeme, maso nakrájíme a omáčku rozmixujeme. Je-li třeba zahustíme hl.moukou rozkvedlanou v mléce a provaříme(mouku je třeba provařit min 20min.), podle potřeby dosolíme. Zjemníme smetanou, dochutíme citronem a lístkem másla, již nevaříme. Podáváme s housk. knedlíkem. Kdo má rád tak může také přidat plátek z citronu , smetanu a brusinky

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Proxi |25. února 2014
Mňamka Odpovědět
petrapo |7. listopadu 2013
miluju!!!! Odpovědět
petra.stefanova.7 |17. července 2013
výborná Odpovědět
Lenny |19. června 2013
mnamka Odpovědět
macik |9. června 2013
zkusim Odpovědět
sussan |8. června 2013
Vypadá skvěle, ukládám. :) Odpovědět
J |3. června 2013
vyzkouším Odpovědět
candlemania |30. května 2013
Januse - je to spíše pro takové okořenění - stylem dochucení - ale určitě to není třeba dávat, pokud na to někdo není zvyklý. nebo třeba nedávat tolik. :-) Odpovědět
Januse |30. května 2013
mám ráda svíčkovou,ale hořčici jsem nikdy nedávala, tak příště vyzkouším Odpovědět
junkie09 |29. května 2013
milujem svíčkovou Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!