Staňte se našimi fanoušky na:

Gyros

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
177× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Marináda: cibule nakrájená nadrobno, hrst petrželky, 1 dl olivového oleje, 2 stroužky česneku, lžíce šťávy z citrónu, lžíce organa, 2 špetky mletého římského kmínu a pepř. Maso omyjte, osušte a rozkrájejte na 2 cm silné plátky. Smíchejte všechny přísady marinády. Do zapékací misky položte plátky masa, zalijte je marinádou a nejméně na 4 hodiny odložte do chladničky. Maso vyjměte, posolte a ogrilujte z obou stran (po obrácení znovu potřete marinádou) a rozkrájejte na špalíčky. Chleby pita potřete olejem a zlehka ogrilujte. V misce smíchejte okurku, jogurt, ocet , sůl a pepř. Ochuceným jogurtem potřete opečené chleby, poskládejte na ně maso, rajčata a cibuli. Pokapejte čili omáčkou a srolujte. Jako příloha se hodí tzatziki.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Uzzi1 |3. ledna 2013
pěkný recept, vyzkoušíme Odpovědět
sojka30 |22. prosince 2012
vyzkouším Odpovědět
planeta |13. prosince 2012
moc pěkné, vyzkouším Odpovědět
můra|19. března 2015
1+++ Odpovědět
Emilly|26. srpna 2014
Super, zkusim! Odpovědět
lucy255|15. listopadu 2013
super Odpovědět
Sonninek|30. července 2013
Až bude chuť, vyzlouším. Odpovědět
petr.helman.5|26. července 2013
Gyros já ráááád Odpovědět
Atlas|2. července 2013
na to mám chuť :) Odpovědět
Zdendula|28. června 2013
vypadá moc hezky Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!