Staňte se našimi fanoušky na:

Segedínský guláš speciál 2

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Opláchnuté maso z vepřové plece nakrájíme na kousky. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na drobně nakrájené, rozškvařené slanině a polovině dávky tuku. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a základ zalijeme trochou vody. Do cibulového základu vložíme nakrájené maso, okmínujeme je, osolíme, krátce osmahneme a zalijeme teplou vodou. Maso pod poklicí dusíme do poloměkka. K poloměkkému masu přidáme překrájené kysané zelí, podle potřeby zalijeme teplou vodou a dusíme doměkka. Nakonec guláš zahustíme světlou zasmážkou připravenou z druhé části tuku a prosáté mouky. Pokrm dobře promícháme a povaříme. Před koncem úpravy guláš zalijeme smetanou, dosolíme a krátce povaříme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

tepito |30. května 2014
přidávám víc koření... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!